In Your Face, Massmedia!

2010-04-05 @ 15:04:57
Hola conejos!

Jag skrev just klart en text som jag har i uppgift att skriva till svenskan, och tänkte dela med mig av den på bloggen, eftersom den handlar om ett ämne som alla och envar kan relatera till.


In Your Face, Massmedia!

Jag satt och läste Aftonbladet häromdagen, irriterad över hur mycket ointressant skräp som fyller varje uppslag . Och bitter som jag ibland har en tendens att bli över irriterande och irrelevanta saker, blir jag också.


Vi påverkas av många olika saker i vår rutinartade vardag, däribland massmedia. Visst ger massmedia oss information, uppdaterar oss om de senaste nyheterna och uppmanar oss att skänka pengar till behövande, men som med allt annat, finns det alltid en andra sida av myntet.

 

Massmedia talar om för oss hur vi ska tycka och tänka. Det målar upp ett skönhetsideal som nästan ingen kan leva upp till, och utelämnar väldigt ofta viktiga detaljer i sin information.

 

Vi är ena lättmanipulerade stackare, som slukar allt vi läser och ser på TV. Reklamer som ber oss att köpa det ena och det andra, program som får oss att tänka si, tänka så.

 

Folk påverkas olika, men påverkas på ett eller annat sätt. Många svälter sig själva, för att se ut som ”hon modellen från Nelly-reklamen”, eller köper någon värdelös rynkkräm för att försöka stoppa åldrandet, ”för det funkar ju för Madonna! ”. Hah, visst, för det är ju verkligen ett ”hållbart” argument. Många andra blir osäkra i sig själva, sjunker tillbaka och visar inte sina rätta jag, i rädsla för vad folk ska tänka och tycka om dem. Varför det? Våga vara unik, våga vara dig själv!

 

Det är mycket motvilligt som jag erkänner att jag, vare sig jag vill det eller ej, faktiskt också blir påverkad av saker jag läser eller hör. Om inte lurad, så i alla fall provocerad. Provocerad till att skriva och klaga om saken, till exempel.

 

Vilken tur att jag är kritisk till all information jag tar in, så att jag med ett gott samvete kan fortsätta att mumsa på mina Pringles-chips, lyssna på min konstiga musik, tycka som jag gör, klä mig i vad jag vill, skratta åt dåliga skämt, och se ut som jag gör, utan någon som helst ingivelse att ändra på det. Det är ju trots allt dessa faktorer som gör mig till den jag är. Och det får ingen ändra på. Inte ens massmedia.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


alright, let's hear jår opinjönn:

Trackbackoui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0