"Vad ska du göra härnäst?"

2011-06-17 @ 03:49:17
Varför känner folk ett behov av att fråga gymnasieungdomar "Vad ska du göra härnäst?", "Vad händer sen?", "Vad ska du göra nu?"

Det finns nog inga frågor jag minst av allt vill besvara som just dessa frågor. Bara tanken på att jag bara har ett år på mig att fundera ut vad jag vill ger mig huvudvärk. Ett år må vara relativt lång tid när man ser på det i veckor och dagar, men det går fortare än man tror.

Ta till exempel Michael Jackson. Han dog ganska nyligen, eller hur var det nu? Han dog för två år sedan. Ni kan knappt tro det, eller hur? Men ja, exakt två år sedan den 25 juni.

Kan ni tänka er det, så har ni nog ett hum om hur bedrövligt fort åren går. Plötsligt känns inte ett år som så lång tid. Jag som hade tid på mig, trodde jag.

Jag har haft sommarlov i snart två veckor nu, men min hjärna går fortfarande på högvarv, stressfaktorn är fortfarande på nivån den brukar vara på kvällen innan ett svårt prov och jag kan helt enkelt inte slappna av. Varför?

Jo, på grund av just dessa frågor. Jag vet inte vad jag vill. Just detta dilemma tvingar mig att läsa vissa kurser jag egentligen inte alls vill läsa, eftersom jag säkerligen kommer att behöva dessa i mitt bagage för att få behörighet att läsa vad jag nu kommer att vilja läsa sen.

Advokat kanske? Nja, jag är nog inte den typen. Inte för att jag tror att jag inte skulle klara av det, det skulle jag säkert, men det känns inte riktigt som något jag skulle vilja syssla med, något jag skulle tycka om. Jag utesluter det dock inte. Jag utesluter nog inte något alls i detta läge.

Allt jag kan säga med säkerhet just nu, är att jag kommer att läsa vidare när jag tagit studenten. Sabbatsår kommer inte på fråga. Tappar man tempot blir det svårt att komma in i studierna igen, och jag vill ha mitt högskolediplom säkert i min hand så snabbt som möjligt. Tiden går för fort för att slösa på åren. De får man aldrig igen.

Något jag definitivt inte utesluter är litteratur. Jag har en viss fallenhet för skrivandet. Det känns naturligt, orden kommer naturligt. Naturligt är bra, naturligt känns rätt. För nu. Dock vet jag inte var jag kommer att stå om ett år. Kanske kommer jag att vilja annorlunda.

Jag vet inte var jag kommer att stå om en vecka, än mindre ett år. Nästa gång någon ställer dessa frågor till mig ska jag nog bara svara: "Leva livet. Svaren kommer med tiden." Förhoppningsvis. Med den lilla tid jag har på mig.


Ha det bäst och se till att inte stressa ihjäl er om ni befinner er i samma situation som jag. Själv ska jag försöka lyda mitt råd.
oui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0