Kungen får gärna bidra till mitt bröllop

2010-05-26 @ 23:59:30
"Jaså, Victoria gifter sig snart, säger du?"

Men vet du en sak? Jag kunde inte ha brytt mig mindre. Och less är jag också på att ständigt se hennes och Daniels ansikte pryda tidningsuppslagen.

Det enda jag tycker är intressant med bröllopet är att Kungen bara betalar hälften av konstnaderna.

Gud så generöst av dig, Kungis.
Jag fattar inte varför skattebetalarnas pengar ska behöva gå till detta. Är vi ens bjudna på bröllopet? -Nej. Vill vi betala för detta? -Nej.

Ska ni ha ett stort bröllop som går på tiotals miljoner ska notan betalas ifrån era egna fickor, inte våra.
Medlemmarna i kungafamiljen är människor precis som du och jag, så varför denna särbehandling?

Kommer ni att bidra till mitt bröllop när jag gifter mig? -Nej.
Ja men dåså. Kräv då inte att jag ska bidra till ert.

Den dagen kungafamiljen betalar hälften av mitt bröllop kan jag tänka mig att bidra till deras.


 

Vad är era synpunkter kring detta ämne?"Man väcker en ångest när man släcker en annan"

2010-05-25 @ 23:22:18
Jag har börjat vidga mina musikvyer, känner jag. Detta märkte jag när jag startade Spotify och klickade mig fram till Top list.

Tydligen har jag börjat lyssna mer och mer på lugn musik.  Kanske är det för att min vardag är så pass stressig att det känns skönt med något avkopplande emellanåt. Kanske har jag tröttnat på det gamla vanliga.

Det är bland annat Melissa Horn som spelats i lurarna på senaste tiden. Hon har så fina känslofyllda texter och en unik röst, att jag kopplar bort allting runtomkring när jag lyssnar på henne. Det är så avkopplande att kunna stänga av allt i sin omgivning och bara pusta ut.

"Och fast vi båda vill,
Mer än någonting annat,
Så står det skrivet i pannan
att man väcker en ångest när man släcker en annan"Hon är helt magisk.


21 dagar

2010-05-23 @ 20:24:04
Jag suktar, längtar, trånar efter sommarlov.

Det finns inte ord för den stora längtan jag känner efter sol och värme när jag tittar ut genom fönstret och ser solens varma strålar kika fram över molnen. 3 veckor. Det är 3 veckor kvar nu. 3 weeks. 21 dagar. 21 dagar kvar tills jag kan ta med mina hjärtformade solglasögon, hatt, flip-flops och handduk till stranden och bara vara, ta in doften av ledighet. 3 veckor kvar.

Frankrike, -09

På tal om ingenting börjar jag bli galet trött på min bloggdesign, så den åker nog snart. När jag har orken.

Nu väntar duschen. Ta hand om er.

Inter! Inter! Inter!

2010-05-23 @ 00:32:45
Stort grattis till Inter Milan som tog hem Champions League-titeln efter 45 år.

Matchen slutade med 2-0 till Inter (1-0 i halvlek) mot Bayern München. Matchjälten Diego Milito gjorde båda målen och fick hela Santiago Bernabéu att jubla.

Lite synd är det dock att Bayern inte tog hem det, eftersom de gjorde mig en stor tjänst och skickade ut Manchester United ur turneringen, och för det är jag evigt tacksam.

Vad ironiskt att Zlatan lämnade Inter för Barcelona just av den anledningen att han ville vinna Champions League, och så blir det just Inter som skickar ut Barcelona ur turneringen, samt tar hem titeln.


KICK-ASS

2010-05-16 @ 17:24:20
Igår såg jag filmen KICK-ASS, och  i brist på annat att skriva tänker jag dela med mig av mina åsikter angående filmen.


En story om en nördig tonårshjälte utan krafter? Ett intressant koncept som kan bli riktigt bra om det lyckas.

Och det tycker jag också att det gjorde. Dels för att filmen bjöd på humor, färgglada kostymer, skurkar och action, men också för att man kan lära sig ett och annat från den. Som att inte acceptera orättvisor, utan stå upp för sig själv och hjälpa andra.

Att Christopher Mintz-Plasse (McLovin från Superbad) och Clark Duke (Dale från tv-serien Greek, Sex Drive) är med i filmen gjorder den inte direkt sämre, de är så roliga.

Bäst karaktär och skådespelarinsats går dock till Chloe Moretz som spelade Hit-Girl. Dels för att hon gjorde ett så bra jobb i rollen trots hennes ringa ålder, men också för att Hit-Girl bjöd på mest action. Vilken brud! Tjejer som annars är så mesiga i superhjältefilmer. Det är alltid tjejerna som måste räddas av männen.

Men inte denna gången! Hit-Girl hugger av armar och ben på skurkar, gör volter i luften, sparkas, svär och skjuter med pistoler. Hon kickar röv, helt enkelt.

Jag som varit såld på superhjältar sedan unga dar uppskattade denna film oerhört mycket. Den har alla faktorer man behöver för en underhållande superhjältefilm.

Kick-Ass                   Hit-Girl                 Big Daddy                  Red Mist


Jordens undergång...? Focus!

2010-05-08 @ 21:49:49
Mamma (som sitter vid datorn): Vad tror du om det här med jordens undergång?
Jag (som sitter bredvid): Jag tror nog att det kommer att ske så småningom, allt eftersom människan fortsätter att tömma jorden på resurser. Människan är jordens största hot, skulle jag tro...eller vad säger du mamma?
Mamma: *sitter och nynnar på någon låt och är allmänt distraherad*
Jag: Mamma! Hallå!
Mamma: Mm, jag lyssnar.
Jag: jaha, vad sa jag då? Upprepa!
Mamma: ehm vi pratade om jorden.
Jag: korrekt...vad mer sa jag?
Mamma: öh...du pratade om dina kompisar också.
Jag: Fel! Du ser, du lyssnar aldrig! Du tappar alltid fokus!
Mamma: Men var inte så dömande, du lyssnar inte heller när du sitter vid datorn och jag kommer och pratar med dig.
Jag: Men du brukar bara snacka om ointressanta grejer! Dessutom var det du som ställde frågan till mig,  då ska du lyssna på svaret också! Jag brukar åtminstone invänta svar på mina frågor innan jag riktar uppmärksamheten åt annat håll.
Mamma: Okej, jag lyssnar nu. Säg det igen.
Jag: Nä.

Gaaah! Min kära mor kan vara lika jobbig som jag ibland. Nåja, egentligen är det väl tvärtom. Och hon gav mig faktiskt en Spiderman-tröja nyss, så jag förlåter henne. ;)

Konversationen ovan så mycket som summerar min kväll. Plus lite Greek-tittande. Och glass.

Anyway, enjoy resten av er lördagskväll, och för er egen skull hoppas jag att den är mer händelserik än min.

International Star Wars Day - "May the 4th be with you"

2010-05-04 @ 22:32:00
Trevlig International Star Wars day!

(Ja, den existerar. Google it.
Och ja, jag är mycket väl medveten om att jag är nörd.)

Anyways, nu väntar duschen och ett avsnitt av How I Met Your Mother, innan det blir dags för sängen. Jag ber om ursäkt för att inlägget blev så kort, men jag hade inte så mycket in mind, ville bara önska er nördar där ute en fortsatt bra Star Wars kväll.
May the force be with you!


En helt okej söndag, och en ovanligt produktiv Sab

2010-05-02 @ 19:06:42
Hello peeps!

Jag har precis tagit en lång dusch efter en timlång joggingrunda. Inget går upp mot den sköna känslan efter ett hårt träningspass, inte sant? ;D

För övrigt har jag hunnit med en hel del idag för att vara jag, på en söndag dessutom. Under söndagarna brukar jag mest ligga i sängen till cirka 3 på eftermiddagen, sen fastna framför datorn eller TV:n tills det blir dags att gå och lägga sig. Idag var det dock annorlunda.

Jag gick upp klockan 12:00 och åkte in till Eskilstuna med pappa och lillebror.
Planen var nämligen att inhandla ett par Converse till mig.


Att hitta ett par svarta Converse i storlek 39 visade sig inte vara i det allra lättaste laget.

De var slut nästan överallt. Tur hade jag som plockade de sista 39;orna de hade kvar på Intersport.


Vi fick även med oss dessa hem:
Anyway, utöver shoppingen har jag också hunnit jobba på vårt webbdesignprojekt vi håller på  med på webbdesignlektionerna. Jag får se i morgon om de jag jobbar ihop med gillar det jag gjort på siten, annars åker det bort. Vi börjar närma oss deadline.

Så ja, det var dagens quick update. Nu kvarstår en god middag och lite serietittande.

Slutsats: vi kan nog alla konstatera att jag varit ovanligt produktiv idag.
(Haha, det som bidrar mest till det uttalandet är nog joggingen.)


Ha det gött!

(P.S. Om ni undrar vad jag hade för mig på Valborg, kan jag gladeligen informera er om att jag spenderade kvällen framför PS3:t med en påse godis, vilket oavsett vad folk säger, är ett bättre sätt att slösa tiden på än att fira en meningslös och överskattad högtid, genom att supa skallen av sig.)
oui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0