Svenska fängelser har för hög standard?

2010-03-21 @ 22:03:57
Suck...

I dag har jag inte fått någonting gjort överhuvudtaget. Jag hade planerat att jobba med ellära, eftersom jag ligger lite efter, men nejdå, jag vaknar klockan halv 3 på eftermiddagen med ingen som helst ork. Det enda jag gjort är att fika och göra en header till min lillebror. Nu är det på tok försent att sätta igång med ellära. Jag får helt enkelt skjuta upp det, igen.

Nu när jag ändå tagit ändan ur vagnen och börjat med detta inlägg kan jag lika gärna ta upp något att reflektera över, så detta inlägg kan få någon mening, och inte bara en massa meningslöst och ointressant babbel om min dag.

Som uppgift i engelska ska vi argumentera för och emot ett valfritt ämne. Jag och min motdebattör har valt att diskutera svenska fängelser. Det vill säga, om standarden måste sänkas, eftersom den enligt många är på tok för hög.

Det sägs att de får bättre mat än skolelever och inneboende på ålderdomshem. Det anser jag är lite onödigt, precis som vissa tycker att de inte ska få ha TV och dator på rummet och så vidare.

Fast, samtidigt ska man ju inte behandla de som slavar för att de begått brott. Jag menar, själva straffet är ju att de mister sin frihet, inte att de ska ha det så illa som möjligt. De är ju trots allt där för att få hjälp att komma rätt, och det tror jag inte skulle bli resultatet om man skulle tvinga de kriminella att bo i en pöl av piss. Blir man illa behandlad kommer man att behandla andra likaså.

När detta ämne kommer på tal har jag några gånger hört folk påstå att invandrare kommer hit till Sverige och mördar, enbart för att få komma in på Svenska fängelser, eftersom de tydligen är "världskända" för att vara lyxiga. Detta påstående anser jag är galet absurdt! Man kan för det första inte dra alla över en kam. Alla mördare är väl inte utlänningar heller, samtidigt som att alla brottslingar inte är mördare. Sen tror jag inte att någon skulle mörda frivilligt för att få bli fängslad. Jag  ser ingen som helst logik i det.

Nåväl, dags att runda av inlägget.

Vad anser ni om detta ämne? Tycker ni att standarden borde sänkas, och isåfall varför? Om inte, tala också gärna om varför.

The shower awaits. Ha en fortsatt bra kväll.


(svensk fängelsecell.)


Kommentarer
Postat av: Kim

sab det ser lika dant ut som ditt rum stökit nåra persiener man ser igenom. möblerna helt klart ditt rum jag håller med det ett svenskt fängelse om ska sova där inne. det här helt klart en diss

2010-03-29 @ 20:02:31
URL: http://kimbojimbo.blogg.se/
Postat av: Sab

kim, du är efterbliven.

2010-03-29 @ 20:04:10
URL: http://sameyetdifferent.blogg.se/

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


alright, let's hear jår opinjönn:

Trackbackoui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0