Inriktningar & Earth Hour

2010-03-27 @ 16:50:43
God eftermiddag.

På något sätt har jag lyckats paja ryggen. Jag måste ha sovit i någon konstig position, som sedan i följd av en tackling under en idrottslektion och flera timmars stolsittande i skolan, blivit mycket värre. I en vecka har det gjort ont nu. Nåja, det går nog över snart.

Jag har ju i alla fall helgen att vila ut mig på. Eller delvis, eftersom den mestadels kommer att spenderas på att plugga till ett stort elläraprov jag ska ha på måndag. Fast visst pluggar man alltid lite bättre när man har godis att mumsa på under tiden? :)

Hm...vad mer kan vara bra att ta upp? Jo, inriktningsvalen inför årskurs 2 ska göras nästa vecka. Eftersom jag går IT har jag 3 st valmöjligheter: 

Jag har ärligt talat inte en aning om vad jag ska välja. Nätverk är i princip uteslutet för min del. Det verkar allt för tråkigt för att jag ska orka traggla mig igenom det i 2 år. Det som verkar mest lockande är Programmering eller Högskoleförberedande. Jag hade dock utan tvekan valt högskoleförberedande om det inte vore för den svåra matten. Matematik har aldrig varit min bästa sida, speciellt när tempot är högt.

 

Sabrinas inriktningsval - Dagens I-landsproblem.

 

(UPDATE! jag valde Programmering)

 

Nåväl, dags att runda av inlägget.

 

Ha det bra, och glöm inte att släcka för jordens välbefinnande ikväll mellan klockan 20.30 till 21.30.

 

When we heal the earth, we heal ourselves.

 


Erfarenhet...?

2010-03-22 @ 18:49:14
Idag när vi var och handlade mat, fångades min uppmärksamhet av en skylt. Det var angående sommarjobb på Willys.

Deras kvalifikationer var att man skulle ha förmågan att hålla högt tempo samtidigt som man prioriterar ordning och reda, kan arbeta under ansvar, är minst 18 år och vet vad FIFU innebär (=Först in - först ut. Det vill säga att man utgår ifrån att de varor som köpts in först säljs först, medan de varor som köpts in sist finns på lagret.)

Men det var inte det som är listat ovan som jag reagerade på, utan det som stod längst ner på skylten. "
Du ska ha dokumenterad erfarenhet från arbete i en större daglig varubutik och i kassa."

Då undrar jag, hur ska man kunna få någon erfarenhet om alla lediga jobb kräver tidigare erfarenhet?

Speciellt nu i dessa svåra ekonomiska tider, då det inte är lätt för en ung nyutbildad, oerfaren person att få en chans ute på arbetsmarknaden, så de flesta har ingen erfarenhet inom det önskade området arbetet kräver.

I detta fall gällde det ändå bara ett sommarjobb, inget heltidsarbete precis, så varför inte lätta lite på kraven om tidigare erfarenhet. Man kan väl lära sig, eller hur? Ge kidsen en chans.

Ha en fortsatt trevlig måndagskväll.Svenska fängelser har för hög standard?

2010-03-21 @ 22:03:57
Suck...

I dag har jag inte fått någonting gjort överhuvudtaget. Jag hade planerat att jobba med ellära, eftersom jag ligger lite efter, men nejdå, jag vaknar klockan halv 3 på eftermiddagen med ingen som helst ork. Det enda jag gjort är att fika och göra en header till min lillebror. Nu är det på tok försent att sätta igång med ellära. Jag får helt enkelt skjuta upp det, igen.

Nu när jag ändå tagit ändan ur vagnen och börjat med detta inlägg kan jag lika gärna ta upp något att reflektera över, så detta inlägg kan få någon mening, och inte bara en massa meningslöst och ointressant babbel om min dag.

Som uppgift i engelska ska vi argumentera för och emot ett valfritt ämne. Jag och min motdebattör har valt att diskutera svenska fängelser. Det vill säga, om standarden måste sänkas, eftersom den enligt många är på tok för hög.

Det sägs att de får bättre mat än skolelever och inneboende på ålderdomshem. Det anser jag är lite onödigt, precis som vissa tycker att de inte ska få ha TV och dator på rummet och så vidare.

Fast, samtidigt ska man ju inte behandla de som slavar för att de begått brott. Jag menar, själva straffet är ju att de mister sin frihet, inte att de ska ha det så illa som möjligt. De är ju trots allt där för att få hjälp att komma rätt, och det tror jag inte skulle bli resultatet om man skulle tvinga de kriminella att bo i en pöl av piss. Blir man illa behandlad kommer man att behandla andra likaså.

När detta ämne kommer på tal har jag några gånger hört folk påstå att invandrare kommer hit till Sverige och mördar, enbart för att få komma in på Svenska fängelser, eftersom de tydligen är "världskända" för att vara lyxiga. Detta påstående anser jag är galet absurdt! Man kan för det första inte dra alla över en kam. Alla mördare är väl inte utlänningar heller, samtidigt som att alla brottslingar inte är mördare. Sen tror jag inte att någon skulle mörda frivilligt för att få bli fängslad. Jag  ser ingen som helst logik i det.

Nåväl, dags att runda av inlägget.

Vad anser ni om detta ämne? Tycker ni att standarden borde sänkas, och isåfall varför? Om inte, tala också gärna om varför.

The shower awaits. Ha en fortsatt bra kväll.


(svensk fängelsecell.)


MAX Hamburgare & CHUCK

2010-03-21 @ 00:05:51
God kväll alla (noll) läsare!

Jag har inte bloggat på ett bra tag, så jag tänkte ta och slänga ihop ett snabbt inlägg. Vi får dock se hur långt det blir, eftersom jag har en tendens att skriva mer än jag  tänkt mig från början.

Idag känner jag för att ta upp ett för mig väldigt stort störningsmoment, angående MAX Hamburgerestaurang i Eskilstuna. Nu vet jag dock inte om det är samma på andra MAX-restauranger, eftersom jag bara besöker den i Eskilstuna.

Störningsmomentet är lekställningen i restaurangen. Man får ju ingen matro! Det skulle inte vara något problem egentligen att flytta den och ha den utomhus. Istället får man sitta  och äta till det "ljuva" ljudet av personalen som jobbar, skratt, skrik, prat, radio, steg, spring och bollar som snurrar runt runt runt i den där nedrans lekställningen! Visst, barnen kanske tycker att det är roligt, det får de tycka, men utomhus! Jag tycker inte att de som sitter och äter ska behöva lida för att MAX vill locka dit barnfamiljer.

Jag tror att det snarare är tvärtom, de jagar bort kunderna med den istället. Bland annat mig, som försöker undvika att äta där så mycket det går. Det är bättre att ta med sig käket hem och äta. Där får man i alla fall matro.
Nä, heja Burger King i Erikslund i Västerås, säger jag bara. Både godare och lugnare än McDonald's (McD's är vidrigt, enligt mig) och MAX tillsammans.

Nu måste jag kila iväg. Jag har nämligen haft CHUCK marathon denna helgen. Jag älskar den serien! Jag måste passa på nu inatt att försöka titta på några fler avsnitt, för i morgon är det tyvärr ellära som står på schemat.

Ha det gött.

oui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0