Skolavslutning och könsdiskriminering

2010-06-11 @ 15:52:58
Nej, tyvärr har jag fortfarande inte Internet hemma, men jag tänkte passa på och slänga ihop ett inlägg nu medan jag ändå är på ett ställe där jag har tillgänglighet till Internet.

Igår hade jag skolavslutning och jag kan onekligen säga att det var den roligaste skolavslutning jag någonsin haft. Här snackar vi inte om någon tråkig "klä upp dig och gå till kyrkan"-avslutning, nej, här snackar vi om "idrottskläder och gå till baseballplan"-avslutning istället. Skolan hade bjudit in två amerikaner ifrån San Diego, Kalifornien som lärde oss att spela baseball. Galet roligt var det! Från klockan 9 på morgonen till klockan 2 på eftermiddagen spelade vi, med en lunchpaus som bestod av grillat käk vid klockan halv 12. Supergott! Det är verkligen skönt med en nytänkande rektor som föredrar variation än det gamla typiska, som i detta fall är tråkig avslutning i kyrkan.En sak som jag och min kompis märkte av under dagen var att dessa två amerikaner var lite diskriminerande. Hon och jag var nämligen de enda tjejerna som var med och spelade (alla andra tjejer föredrog att kolla på) och hon och jag gjorde så bra ifrån oss att de hela tiden frågade om vi gick i baseball. Hur som helst, när vi gjorde bättre ifrån oss än de flesta av killarna så hasplade amerikanerna ur sig en massa diskriminerande saker. Som då jag träffade fler bollar än de andra i gruppen sa de så här till grabbarna: "Hah, you suck, you hit worse than a girl", "That girl hit more balls than you did, hahah". "Those two girls throw way harder than you do. Shape up" , och liknande. What's the deal, liksom? Måste de reagera så, bara för att en tjej visar sig vara bra på sport? Visserligen kanske de reagerar så för att det är ovanligt med tjejer som är bra på baseball, men det ger dem väl ingen rätt att göra narr av de andra för det? Bortsett från hela den grejen var amerikanerna dock väldigt trevliga.

Ni kanske tycker att jag överdriver, I dunno, men jag tycker inte att sådant ska accepteras.

För övrigt vaknade jag upp imorse med världens träningsvärk i både armar och ben. Underbart! Ett tecken på att man kämpat. Ett annat tecken på att jag kämpat är betygen. Jag fick 19,06 i meritvärde av 20 möjliga. Päronen är stolta, och jag är nöjd.

Ha en superbra sommar, så hörs vi igen när jag fått Internet tillbaka. :D

Paus

2010-06-08 @ 09:48:02
Hey folks!

Jag tänkte droppa ett litet snabbt update-inlägg så här på förmiddagskvisten.

Så här ligger det till:
Jag har nämligen bytt bostad och därför kommer jag inte att ha något Internet hemma förrän nästa Tisdag, det vill säga den 15:e juni. Oturligt nog har alla mina nya grannar skyddade Trådlösa Nätverk, alltså kan inte jag "låna" av dem heller under tiden ;)
...jag får helt enkelt försöka klara mig utan i en vecka. Hur det ska gå vet jag dock inte, då jag praktiskt taget är beroende av Internet. Hur som helst så innebär detta att jag kommer att ta en liten bloggpaus tills jag åter har Internet hemma.

Det kan även vara bra att nämna att jag kommer att ta en månadslång bloggpaus i slutet av Juni, eftersom jag kommer att vara utomlands.

Ni får ha det bäst så länge :)

Over & Out


oui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0