Gåtornas Palats

2010-07-30 @ 21:14:51
Idag tänkte jag skriva lite om en bok jag nyligen läst och starkt rekommenderar.

Boken heter Gåtornas Palats och är Dan Browns debutbok. Dan Brown har efter denna bok bland annat skrivit Da Vinci-koden och Änglar och Demoner.


Baksidestext:


The National Security Agency (NSA) är en topphemlig organisation, mycket mäktigare än CIA. När NSA: s oslagbara dator TRANSLTR hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den brillianta Susan Fletcher. Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan - inte med hjälp av vapen, utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA: s underrättelsetjänst i sank.

Två händelsekedjor sätts snabbt igång. Susan söker förrädaren inom NSA: s väggar, och hennes fästman, David Becker, skickas av NSA till Sevilla i en intensiv och farlig jakt på ringen som har kodens lösning ingraverad. Snart går det dock upp för Susan att hon står i en härva av hemligheter och lögner. Hon slåss inte bara för sitt land utan också för sitt eget och Davids liv.


Denna bok sträcklaste jag. Så pass fängslande är den. Den fick mig att börja undra är jag bevakad? Läser de denna text? Lyssnar de i andra telefonänden? Man blir lite smått paranoid efter att ha läst den och får nästan för sig att kryptera precis allt man skriver.

Men en sak kan jag lova er - den är värd både nojjan och tiden. Den bjöd på spänning, logik och mystik, faktorer som enligt mig gör en story bra och en bok läsvärd. Läs den.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


alright, let's hear jår opinjönn:

Trackbackoui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0