Transportstyrelsen alltså...

2010-08-05 @ 23:46:52
Jag har klagat på dem förut och nu ska jag göra det igen, men denna gång är det inte om uteblivna påminnelser, utan om personliga nummerplåtar.

Skyltar som fått nej:

Ansökan och orsak till avslag

VROOM Varumärke

ZODIAC Varumärke

TIGERN Upptagen

MONSTER Upptagen

SUGIRE Stötande

BADAZZ Stötande

SEXYBOY Stötande

SS Stötande

AZKICKR Stötande

FCKU2MF Stötande

LUZIFER/LUCIFER Stötande

VODKA Stötande

källa: Transportstyrelsen.

Det är väl privatpersonernas ensak om de vill att det ska stå Vroom, Vodka, Rattfull eller vad de nu vill på deras skyltar. Jag håller helt klart med de som kommenterat artikeln på aftonbladet och varit kritiska till avslagen. Om Vroom är ett varumärke och får därför inte pryda ens registreringsskylt så ska väl Felix inte heller få det, eller? Det är ju ett varumärke, "inte" ett namn! SS kan till exempel lika gärna vara någons initialer, det behöver inte alls syfta på nazisttysklands Schutzstaffeln. Och om Vodka anses vara stötande, då ska det ju inte heller säljas på systemet.

Personligen tycker jag att Badazz, Azkickr, Sexyboy, SS och Lucifer/ Luzifer etc. inte är ett dugg stötande. Särskilt de två sistnämnda. Det är ju bara ett namn. Sen om folk identifierar det namnet med satan är ju deras problem för ursprungligen betyder namnet "ljusbringaren", vilket inte är stötande på något vis. Ska man ha sådant tänk så kan man få ALLT att verka stötande.

Men okej,  Transportstyrelsen, vill ni vara PMS:ande grottmongon så visst, för all del.

Jag menar, jag har ju ändå inga planerade skyltändringar, eftersom en personlig skylt tydligen går på det orimliga priset av 6000 spänn!

Kommentarer
Postat av: pelle

Jag håller med om att jag inte tycker det är stötande. Men där emot så skäms jag å de personers vägnar som funderar på att pryda sin bil med "badazz" ;P

2010-08-09 @ 22:41:42
URL: http://pellespersonliga.se

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


alright, let's hear jår opinjönn:

Trackbackoui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0