Nej, ingen uppföljare!

2010-08-31 @ 00:42:21
Länk till artikeln

Nej, snälla! Jag vill inte ha en Amélie 2!

"Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
", eller "Amélie från Montmartre" som filmen heter på svenska är en av mina absoluta favoritfilmer.

Den är magiskt mysig på sitt egna vis och en uppföljare skulle förstöra den känslan. Det känns liksom att det inte finns mer att bygga på historien.

Den slutade bra, och mer ska inte läggas till. Framför allt då uppföljare vanligtvis floppar (typ Titanic II. Hah).

Gamla filmer ska helst låtas vara.

I och för sig är Amélie bara från 2001, vilket inte är så värst gammalt, men har ändå en gammal feeling över sig och hör därför enligt mig till den kategorin.

Vilken tur att Jean-Pierre Jeunette, regissören till "Amélie", inte har några som helst planer på att göra en uppföljare. Annars hade nog varenda fiber av mitt filmintresserade jag protesterat.

Protesterat mer utöver det vanliga, så att säga. För jag insåg i skrivande stund att jag protesterar i och med detta inlägg. Hehe.


Vad tycker ni Amélie-älskare där ute i bloggsvärmen?
Är ni för eller emot en "Amélie 2" ?


Kommentarer
Postat av: Anna

Åh jag vill jättegärna se den där filmen! jag har inte kommit mig för att göra det ännu. Men tvåor till lite mer klassiska filmer brukar bli jävligt kassa, trots att filmen nu är från 20012010-08-31 @ 13:58:35
URL: http://annaantecknar.blogg.se/
Postat av: simone

sant, uppföljare förstör ibland känslan :/

2010-09-23 @ 11:33:36
URL: http://fattybom.se

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


alright, let's hear jår opinjönn:

Trackbackoui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0