Jo, minsann, här hjälper vi alla i nöd.

2010-08-15 @ 00:05:47
Översvämningskatastrofen i Pakistan är enligt FN värre än Tsunamin som skakade Thailand och övriga indiska oceanen år 2004.


Både under och efter flodvågstiden var det ett himla liv. Vi ombads att skänka pengar stup i kvarten, nyhetsprogrammen och tidningsuppslagen täcktes av artiklar och sändningar rörande katastrofen och alla dess offer. Med andra ord; det sympatiserades i floder (pun intended).


För att vara en större katastrof känns det som att offren i Pakistan inte fått lika mycket uppmärksamhet. Konstigt, tycker jag. För den som har hjärta nog för att hjälpa någon i nöd ska ju göra det just av den enkla anledningen, inte bara räcka ut en hjälpande hand när katastrofen drabbar ens egna, som i Tsunamifallet var semestrande svenskar. Ska vi bara bry oss om de länder vi gillar att åka till för att unna oss billig shopping och en ojämn solbränna?


Jag tycker att media borde uppmärksamma denna katastrof lite mer, annars är det ett svårt fall av dubbelmoral, för att inte tala om orättvist.

Det är dags för media att börja prioritera de verkliga problemen här i världen högre än Kungafamiljen och Britney Spears vilda partynnätter, så att folk får veta vad för tråkigheter som verkligen pågår!

Visst är det tragiskt?

Over & out.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


alright, let's hear jår opinjönn:

Trackbackoui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0