Nej, ingen uppföljare!

2010-08-31 @ 00:42:21
Länk till artikeln

Nej, snälla! Jag vill inte ha en Amélie 2!

"Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
", eller "Amélie från Montmartre" som filmen heter på svenska är en av mina absoluta favoritfilmer.

Den är magiskt mysig på sitt egna vis och en uppföljare skulle förstöra den känslan. Det känns liksom att det inte finns mer att bygga på historien.

Den slutade bra, och mer ska inte läggas till. Framför allt då uppföljare vanligtvis floppar (typ Titanic II. Hah).

Gamla filmer ska helst låtas vara.

I och för sig är Amélie bara från 2001, vilket inte är så värst gammalt, men har ändå en gammal feeling över sig och hör därför enligt mig till den kategorin.

Vilken tur att Jean-Pierre Jeunette, regissören till "Amélie", inte har några som helst planer på att göra en uppföljare. Annars hade nog varenda fiber av mitt filmintresserade jag protesterat.

Protesterat mer utöver det vanliga, så att säga. För jag insåg i skrivande stund att jag protesterar i och med detta inlägg. Hehe.


Vad tycker ni Amélie-älskare där ute i bloggsvärmen?
Är ni för eller emot en "Amélie 2" ?


Jo, minsann, här hjälper vi alla i nöd.

2010-08-15 @ 00:05:47
Översvämningskatastrofen i Pakistan är enligt FN värre än Tsunamin som skakade Thailand och övriga indiska oceanen år 2004.


Både under och efter flodvågstiden var det ett himla liv. Vi ombads att skänka pengar stup i kvarten, nyhetsprogrammen och tidningsuppslagen täcktes av artiklar och sändningar rörande katastrofen och alla dess offer. Med andra ord; det sympatiserades i floder (pun intended).


För att vara en större katastrof känns det som att offren i Pakistan inte fått lika mycket uppmärksamhet. Konstigt, tycker jag. För den som har hjärta nog för att hjälpa någon i nöd ska ju göra det just av den enkla anledningen, inte bara räcka ut en hjälpande hand när katastrofen drabbar ens egna, som i Tsunamifallet var semestrande svenskar. Ska vi bara bry oss om de länder vi gillar att åka till för att unna oss billig shopping och en ojämn solbränna?


Jag tycker att media borde uppmärksamma denna katastrof lite mer, annars är det ett svårt fall av dubbelmoral, för att inte tala om orättvist.

Det är dags för media att börja prioritera de verkliga problemen här i världen högre än Kungafamiljen och Britney Spears vilda partynnätter, så att folk får veta vad för tråkigheter som verkligen pågår!

Visst är det tragiskt?

Over & out.

Där ser ni!

2010-08-12 @ 00:24:16
Vinst med 3 - 0 mot Skottland.


Där ser ni, svenska folket! Så bra är Sveriges landslag utan Lars Lagerbäck som förbundskapten.

Varför det svenska fotbollsförbundet insisterat med att hålla kvar honom under så många år vet jag inte, eftersom de enligt min mening borde ha gjort sig av med honom för längesen. Han varken är eller var en bra tränare.

Vi får se hur bra det kommer att gå med Erik Hamrén som förbundskapten. Det börjar bra i alla fall. Han har visat att han kan få laget att väggspela mer, byta kanter, göra fler djupledslöpningar, spela mer boll, helt enkelt. Det är just dessa faktorer som främjar offensivt spel.

Ola Toivonen och Safari gjorde en bra match idag. Och Zlatan till och med sprang på planen! Det är något man sällan får se numera, en Zlatan som orkar lyfta på fläsket och faktiskt jaga boll.

Ha det bäst!

Transportstyrelsen alltså...

2010-08-05 @ 23:46:52
Jag har klagat på dem förut och nu ska jag göra det igen, men denna gång är det inte om uteblivna påminnelser, utan om personliga nummerplåtar.

Skyltar som fått nej:

Ansökan och orsak till avslag

VROOM Varumärke

ZODIAC Varumärke

TIGERN Upptagen

MONSTER Upptagen

SUGIRE Stötande

BADAZZ Stötande

SEXYBOY Stötande

SS Stötande

AZKICKR Stötande

FCKU2MF Stötande

LUZIFER/LUCIFER Stötande

VODKA Stötande

källa: Transportstyrelsen.

Det är väl privatpersonernas ensak om de vill att det ska stå Vroom, Vodka, Rattfull eller vad de nu vill på deras skyltar. Jag håller helt klart med de som kommenterat artikeln på aftonbladet och varit kritiska till avslagen. Om Vroom är ett varumärke och får därför inte pryda ens registreringsskylt så ska väl Felix inte heller få det, eller? Det är ju ett varumärke, "inte" ett namn! SS kan till exempel lika gärna vara någons initialer, det behöver inte alls syfta på nazisttysklands Schutzstaffeln. Och om Vodka anses vara stötande, då ska det ju inte heller säljas på systemet.

Personligen tycker jag att Badazz, Azkickr, Sexyboy, SS och Lucifer/ Luzifer etc. inte är ett dugg stötande. Särskilt de två sistnämnda. Det är ju bara ett namn. Sen om folk identifierar det namnet med satan är ju deras problem för ursprungligen betyder namnet "ljusbringaren", vilket inte är stötande på något vis. Ska man ha sådant tänk så kan man få ALLT att verka stötande.

Men okej,  Transportstyrelsen, vill ni vara PMS:ande grottmongon så visst, för all del.

Jag menar, jag har ju ändå inga planerade skyltändringar, eftersom en personlig skylt tydligen går på det orimliga priset av 6000 spänn!

LOTR

2010-08-04 @ 03:23:03
Jag har just tittat på filmerna i Sagan om Ringen triologin igen.

Alla som inte har sett dessa filmer minst en gång har gjort sig skyldiga till ett grovt brott...eller helt enkelt bara gått miste om något så ofantligt bra att jag knappt kan sätta ord på det. Ni måste straffas oavsett vilket, tills ni vet hut!

 

Jag vet helt ärligt inte hur många gånger jag sett filmerna, men många är det och fler ska det bli! Det går liksom inte att tröttna på de actionfyllda slagen samt den välskrivna historia som filmerna bjuder på. Och på Legolas. Om inte bara han är en bra anledning nog till att klistra sig framför filmerna så vet jag inte vad som är.

Och med risk för att låta nördig till den grad att jag nära inpå blir ett diehard Lord of the Rings-fan så vill jag tala om att jag känner nästan för att lära mig alviska. Hur häftigt skulle inte det vara? Trippa runt och mumla ord som i andras öron tolkas som nonsens medan det för andra hardcore LOTR-fans är som ljuv musik. Oh ja, jag måste helt klart få tag på ett alv-lexikon av något slag.

Nä, nu måste jag avnördisera mig litegrann genom att gå och lägga mig. Att sitta uppe framför datorn hela natten är ju känt att vara ännu en nördfaktor.

Hej då så länge. Eller borde jag kanske säga Namárië ? ;)
oui, c'est moi


Jag är en person som skrattar mycket, även då jag inte borde, en nördig person som missbrukar uttryck som "ftw", "lol", "omg" och "rofl”, en person som älskar att prata med olika dialekter, en person som gör diverse retarded stuff rent spontant, en person som älskar att göra ljudeffekter när hon ska berätta något, en person som gillar att använda diverse Al Fadji-uttryck, en person som är hyperaktiv väldigt ofta, en person som älskar Tv - serier, en person som är beroende av LOKA päron, en person som är intresserad av aktuella samhällsfrågor, en person som går andra året på IT-programmet, en person som är sig själv.
RSS 2.0